Politoloog Tõnis Saartsi sõnul võib Edgar Savisaar küll presidendiametit soovida, aga selleks peab olema tal oma erakonna toetus, kuid seni pole teada, kuidas käitub sellisel puhul Kadri Simsoni juhitav vastasleer, vahendab ETV saade "AK. Nädal".

Politoloog Tõnis Leht märkis, et Savisaare senine käitumisloogika on olnud kandideerida vaid seal, kus tal on võimalus võita. Presidendivalimistel on tema võidu tõenäosus aga Lehe sõnul nullilähedane.

Savisaar ei ole kandideerimisotsust veel langetanud. "See oleks suur intriig, kui ma kandideerin, sest siis ma tahaks muidugi võita," rääkis Savisaar ETVle.

Savisaar ise panustab sellele, et koalitsioonierakondadel ei pruugi talle presidendikandidaatide osas üksmeelt olla. "Neil on aega veel tülli minna, neil on mitu traagilist momenti, kus nad võivad omavahele kätšima hakata, see ei ole sugugi ainult Partsi küsimus," sõnas Keskpartei juht. "Ma usun, et aprillis-mais tulevad kandidaadid välja, nii Siim Kallas kui Indrek Tarand, ja kes iganes. Ma usun, et kandidaatidest meil puudu ei tule," arvas Savisaar.