Prokurör Hinge Brand nõudis Polištšukile (54) ja palgamõrva täideviimises süüdistatavale töötule Andrei Dudotškinile (28) mõlemale üheksa-aastast vanglakaristust.

Prokurör nõudis palgamõrva organiseerimises süüdistatavale keskturu turvaülemale Valeri Kuznetsovile (36) ja turvamehele Sergei Normanovile (28) mõlemale kaheksa-aastast vanglakaristust.

Polištšuki kaitsja vandeadvokaat Ain Kiis ja Dudotškini kaitsja vandeadvokaat Veljo Viilol palusid kohtul mõista oma kaitsealused nende süü tõendamatuse tõttu täielikult õigeks.

Esmaspäeval jätkunud kohtuvaidlustes palusid Kuznetsovi ja Normanovi kaitsjad, vandeadvokaadid Raivo Bergson ja Aivar Ennok oma kaitsealused samuti nende süü tõendamatuse tõttu õigeks mõista.

Kohus kuulas esmaspäeval ka Polištšuki, Normanovi ja Kuznetsovi viimast sõna. Dudotškin saab viimase sõna öelda 5. mail ning seejärel langetab kohus otsuse, ütles BNS-ile linnakohtu pressiesindaja.

Kohus kuulutas märtsi keskel kohtuprotsessi kinniseks tunnistajate kaitse huvides ning kohus arutab seda süüasja kuni kohtuotsuseni kinniste uste taga.

Mullu veebruari lõpus alanud protsessil eitasid Polištšuk, Kuznetsov ja Normanov Metsamaa mõrva organiseerimist ning Dudotškin tema palgamõrva.

Süüdistuse järgi tappis Dudotškin 1999. aasta 12. oktoobril 1000 USA dollari eest Tallinna endise abilinnapea ja keskturu nõukogu kunagise esimehe Metsamaa püstolilaskudega pähe Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Süüdistuse järgi palkasid Kuznetsov ja Normanov Dudotškini Metsamaad tapma Polištšuki tellimisel.