Vadim Polištšuk (55) tahab oma apellatsioonkaebuses enda süüdimõistmise tühistamist ja õigeksmõistmist, ütles BNS-ile Tallinna ringkonnakohtu sekretär.

Samuti kaebasid Tallinna linnakohtu mais tehtud otsuse ringkonnakohtusse Metsmaa palgamõrva täide viinud töötu Andrei Dudotškin (30) ning palgamõrva korraldanud keskturu turvaülem Valeri Kuznetsov (38) ja turvamees Sergei Normanov (30).

Kõik mehed tahavad oma apellatsioonkaebustes süüdimõistmise tühistamist ja nende õigeksmõistmist rängas kuriteos nende süü tõendamatuse tõttu.

Tallinna ringkonnakohus arutab Polištšuki, Dudotškini, Kuznetsovi ja Normanovi süüasja 25. augustil.

5. mail karistas linnakohus Polištšukki ja Dudotškini üheksa-aastase ning Kuznetsovi ja Normanovi kaheksa-aastase vanglakaristusega.

Kohtupidamise ajal vabaduses viibinud Polištšuk ja Kuznetsov võeti pärast kohtuotsust vahi alla otse kohtusaalis, Normanov ja Dudotškin olid vahi all juba varem.

Mullu veebruari lõpus alanud protsessil eitasid Polištšuk, Kuznetsov ja Normanov Metsamaa mõrva organiseerimist ning Dudotškin tema palgamõrva.

Süüdistuse järgi tappis Dudotškin 1999. aasta 12. oktoobril 1000 USA dollari eest Tallinna endise abilinnapea ja keskturu nõukogu kunagise esimehe Metsamaa püstolilaskudega pähe Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Süüdistuse järgi palkasid Kuznetsov ja Normanov Dudotškini Metsamaad tapma Polištšuki tellimisel Tallinna keskturu omandamisel tekkinud tüli tõttu.