“Las tõestab uurimiseksperimendi korras ära, et kolme minutiga saab 50 x 50 luugiga prügikasti ronida, prügi seest püstoli leida ja välja tuua,” esitas Polištšuk kohtule taotluse. Ta nõudis, et prügis peab sobrama just teda üle kuulanud ja kiusanud keskkriminaalpolitsei inspektor, kirjutab SL Õhtuleht.

Süüdistuse versiooni järgi viskas Metsamaa tapnud Andrei Dudotškin relva mõrvamaja naabruses prügikasti. Keskturu endine turvamees Sergei Normanov, kes oli Dudotškinile ohvri kätte näidanud, läinud tagasi sündmuskohale ja koukinud relva prügikastist välja. 18 minutit pärast Metsamaa viimast telefonikõnet helistas Normanov oma kodust Mehaanika tänavalt kaaskohtualusele Valeri Kuznetsovile, kes oli Polištšuki parem käsi.

Advokaat Bergson laiendas Polištšuki taotlust sellega, et eksperimenti tuleks võtta ka jooksmine turult prügikasti juurde ja tagasi ning sõit Mehaanika tänavale, et kontrollida, kas seda jõuab teha alla 18 minutiga.

Kohtule jäi mõistmatuks, miks peab prügis sobrama ja jooksma just kindel politseiinspektor. Polištšuk selgitas, et ta ainult ootabki, et politseinik ta solvamise pärast kohtusse annaks.

Kohus jättis taotluse rahuldamata, kuna toonast olukorda on praegu võimatu taastada. Pole teada, millise prügikonteineriga tegemist oli ja kui palju oli seal prügi. Ka pole võimalik taastada nelja aasta tagust liiklustihedust.

Metsamaa mõrvaprotsess jätkub 15. märtsil.