Postimehe andmetel viidi Polištšuk esialgu kaheks ööpäevaks arestimajja — pärast seda kui ta ilmus vabatahtlikult neljapäeval keskkriminaalpolitseisse ülekuulamisele. Kohe tegid politseinikud läbiotsimine Tallinna turujuhi Kakumäel asuvas villas, kust nad väidetavalt võtsid kaasa hulga huvipakkuvaid dokumente.

Eile pärastlõunal viisid keskkriminaalpolitseinikud Polištšuki Tallinna linnakohtu ette ning võitlesid valvekohtunik Violetta Kõvaskilt välja loa, mis lubab jätta oma seotust Metsamaa palgamõrvaga seni kategooriliselt eitanud mehe trellide taha veel kümneks päevaks.

Postimehele teadaolevalt oli just Polištšuk see, kes mõrvapäeva hommikul helistas Metsamaale ning kutsus ta enda juurde Keskturule kohtumisele, lubades talla maksta ammu lubatud rahasumma.

Kui abikaasa Mait Metsamaa kiiruga turule sõidutas, sai ta aga vastuseks, et Polištšukki pole. Ostnud veel turult kotitäie õunu, jalutas Metsamaa seepeale paarsada meetrit kaugemal, Lastekodu 26 majas elava sõbranna juurde.

Kohe, kui ta trepikoja esimese korruse trepimademele jõudis, tulistas seal oodanud mõrvar ärimeest ette hoiatamata viis korda rindu ja pähe.

Süüdistatuna Metsamaa otseses tapmises süüdistab keskkriminaalpolitsei Lasnamäel elavat töötut Andrei Dudotškini (26), kes teenis selle eest 1000 USA dollarit ehk 17 000 krooni. Oma süüd tunnistanud narkomaan tabati 29. septembril.

Dudotškinilt tapmise tellimises süüdistatuna on keskkriminaalpolitsei trellide taha pistnud tema endise koolivenna Sergei Normanovi (26), kes täitis Polištšuki ihukaitsja rolli.

Politsei ametliku versiooni kohaselt sai Normanov omakorda korralduse mõrvari leidmiseks oma ülemuselt, samuti turujuhi ihu aastaid kaitsnud Valeri Kuznetsovilt (34).