“Auto ostis hoopis Tallinna ärimees, kes pole Polištšukiga seotud,” ütles BMW müügijuht Toomas Pärna SL Õhtulehele. “Ta on vähe tuntud ärimees.” Pärna lisas, et ärimees ei maksnud auto eest kogu summat, 1,86 miljonit krooni korraga, vaid osa tasub liisinguga.

Pärna väitis, et ei tea, miks auto tellinud Vadim Polištšuk ostust loobus.

BMW Z8 on samasugune kaheksasilindriline iludus, millega James Bond viimases filmis ringi kihutas. Pärna sõnul on niisuguseid autosid toodetud vaid 4000. “Seda ostetakse pigem kollektsioneerimiseks kui tänavasõiduks,” selgitas ta. Mõne aastaga võib auto hind vaid kerkida 3-4 miljoni kroonini, mitte langeda.

Ka Polištšuk ei kavatsenud kogu raha korraga letti laduda, vaid kasutada liisingut. Turujuht on varem kinnitanud, et saab Tallinna Kesskturu koordinaatorina palka 7000 krooni kuus. See on ta enese väitel ainus tuluallikas.

“Polištšuk pidas läbirääkimisi BMWga, kes talle seda autot pakkus, kuid otsustas lõpuks mitte osta,” sõnas Polištšuki kaitsja, advokaat Ain Kiis. Kiis lükkas ümber väite, et Polištšuk jättis auto ostmata sellepärast, et politsei praegu tema vastu suurt huvi tunneb.

Polištšuk pääses möödunud aasta novembri keskel Harju prefektuuri Saue arestimajast, kus politsei teda 30 päeva kinni hoidis. Keskkriminaalpolitsei ei suutnud talle prokuratuuri vastuseisu tõttu süüdistust ärimees Mait Metsamaa palgamõrva organiseerimises esitada.