Reedel tehtud avalikus ühiskondlikus süüdistuses märgib poliitvangide liit, et keskerakondlasest siseminister Ain Seppik on Genfi 1949. aasta konventsiooni järgi toime pannud aegumatu sõjakuriteo ja andnud kandideerimisel vale süümevande.

Poliitvangide liit leiab, et Eesti NSV ühes juhtivas kontrollorganis ülemkohtus töötanud Seppik pidanuks konventsiooni kohaselt okupatsioonivõimude õigusvastast tegevust takistama.

Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele panevad poliitvangid süüks Seppiku kaitsmist ning kohtu all olnud noorukite nimetamist fašistideks.

Poliitvangide liidu väitel on neil tekkinud kurvastav mulje, et Savisaar on säilitanud sovetliku mõtteviisi ning peab nõukogude režiimi vastast tegevust fašismiks. “See tähendab kogu riigikohtu rehabiliteerimistegevuse kahtluse alla seadmist ning kõigi endiste poliitvangide taassüüdistamist,” märgib poliitvangide ühendus, leides, et Savisaar on laimanud riigikohut.

Savisaar ja Seppik on 1985. aasta kohtuprotsessiga esitatud süüdistusi nimetanud alusetuteks, millel on lähenevate valimistega seotud päevapoliitilised tagamaad.