Riigikogu liikmed kavatsevad Paunvere väljanäitusel Palamusel pakkuda muuseas nii Nopri talu piimatooteid kui ka Padari astelpajumoosi. Seda aga vaid juhul kui näitusekülaline vastab õigesti küsimusele Riigikogust või kirjutab soovisedeli parlamendile, teatas Delfile Riigikogu pressitalitus.

Riigikogu liikmetest panevad loosimisele oma koduaiast ja -keldrist pärit saadusi ja hoidiseid, samuti parlamendisümboolikaga mälestusesemeid ja temaatilisi trükiseid aseesimees Rein Lang, Helmer Jõgi, Rein Aidma, Toomas Tein, Silver Meikar, Marika Tuus, Mailis Reps, Ivari Padar, Vello Tafenau, Mai Treial, Tiit Niilo, Tarmo Leinatamm ja Peeter Tulviste.

Riigikogu esimees Ene Ergma esineb näituse avamisel kell 10 tervitussõnavõtuga.

Näitusel ja müügil on põllu-, aia- ja metsasaadused, käsitööesemed, loomad, linnud, puud ja põõsad ning kõike muud erakordset ja kummalist taime- ja loomariigist. Lisaks pakub näitus ka mõnusat meelelahutust.

Maalehe ja Palamuse vallavalitsuse koostöös traditsiooniks kasvanud üritus on üks armastatumaid ja rahvarohkeimad, eelmisel aastal külastas väljanäitust pea 25 000 külastajat nii maalt kui linnast.