Välisminister Kristiina Ojuland rääkis esmaspäeval riigikogu Reformierakonna fraktsioonis esinedes, et Eesti tuntud poliitikud on Rootsis andnud väärinformatsiooni Eesti uue valitsuskoalitsiooni kohta, ütles Taimla reedel Kuma raadios esinedes.

Seetõttu esitati Ojulandile tema Rootsi-visiidi ajal mitu ebameeldivat küsimust, sõnas Taimla. Ta ei täpsustanud, keda Ojuland poliitikutest silmas pidas.

Samas märkis Taimla raadiole, et uues valitsuskoalitsioonis on erimeelsusi mõne välispoliitilise eesmärgi saavutamise teedes.

Taimla kritiseeris riigikogus otsust saata Eestit Euroopa Konventi endise välisministri ja Mõõdukate liidri Toomas Hendrik Ilvese asemel esindama Rahvaliidu juht Janno Reiljan. Taimla andis mõista, et Reformierakond ei toeta sellist lähenemist.

“Tegemist on poliitise küsimusega, mille peab lahendama peaminister,” sõnas ta.

Taimla nõustus väitega, et Euroopa konvendi saadikute nimetamise ümber toimuv ei ole Eesti mainele hästi mõjunud. “Sedalaadi väikeste vigade kogunemisest võib mõni suurem lollus välja kasvada,” ütles Taimla Kuma raadiole.

Kuma raadio saates osalenud endine peaminister ja Isamaaliidu liider Mart Laar ütles, et kõik Eesti poliitikud peavad välismaal kinnitama Eesti välispoliitilise kursi jätkumist ka uue valitsuse ajal.