"Ma arvan, et see ei anna Eesti riigile mitte midagi juurde, kui kaitseminister Aaviksoo selle poliitilise vastutuse võtab," rääkis "Aktuaalsele kaamerale" riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liige rahvaliitlane Karel Rüütli, vahendab
.

"Kui ta otsustab seda teha, siis see kindlalt tuleneb ainult tema enda äranägemise ja sisetunde põhjal," arvas riigikogu riigikaitsekomisjoni aseesimees, keskerakondlane Kadri Simson Aaviksoo ametist loobumisest. "Ja tõsi on see, et võtmekohal töötavad inimesed vajavad väga põhjalikku taustakontrolli, aga selline juhtum võib sündida igas riigis, kes aktiivselt suhtleb välisriikidega."

"Kas te näiteks teate USAs taolisi juhtumeid, kuidas nendele on reageeritud?" küsis peaminister Andrus Ansip. "Reeturite, tõbraste eest ei ole kaitstud mitte ükski riik. Ja pigem näitab see Eesti riigi tugevust, et me oleme ühele reeturile praegu saanud jälile."

"See mäng käib sedavõrd kõrgel tasemel - tegemist on ikkagi Eesti riigi julgeoleku vastu suunatud rünnakuga läbi konkreetse persooni, tema tõenäolise hõivamise teise riigi teenistusse, ma arvan, et see läheb sisepoliitilise vastutuse ampluaast välja," riigikogu IRL fraktsiooni liige Ken-Marti Vaher.

Vaheri parteikaaslane riigikogus, endine kaitseväe juhataja Tarmo Kõuts ütles telefoni teel Brüsselist, et tema hinnangul lasub vastutus sel ministril, kes Herman Simmi aastate eest tööle võttis.