Lastetoetuste reformi on algava poliitikahooaja tähtsaimaks nimetanud nii peaminister Andrus Ansip kui ka riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna, vahendas ERR Uudised.

Poliitikute töölaudadel on praegu kolme partei ettepanekud lastetoetuste reformiks. Reformierakonna ettepaneku järgi saaks pere esimene ja teine laps 30 eurot kuus ja kolmanda lapse toetus oleks 80 eurot. 2015. aastast need summad kasvaks nii, et esimene ja teine laps saaks 40 eurot kuus ja alates kolmandast lapsest oleks lastetoetus 115 eurot kuus.

Sel nädalal saatis Isamaa ja Res Publica liit valitsuspartnerile oma ettepanekud ja nende järgi jääks lapsetoetus samaks, kuid suured pered hakkaksid alates neljalapselistest saama igakuiselt juurde 169 euro suurust vanematoetust. Sotsiaaldemokraadid tõstaks esimesele ja teisele lapsele makstavat toetust 19 eurolt 57,5 eurole.

"Reformierakonna välja käidud ettepanek läheb maksma natuke üle 15 miljoni euro, IRLi ettepanek, mis puudutaks nelja ja enama lapsega vanematoetust, läheks maksma 8,3 miljonit eurot. Sotsiaaldemokraatide ettepanek, mis on universaaltoetuste tõstmine, läheks maksma üle 100 miljoni euro," ütles Tsahkna.

Isamaa ja Res Publica liidu teine ettepanek mitte arvestada lastetoetusi toimetulekutoetuse saamisel pere sissetuleku hulka maksaks 2-7 miljonit eurot.