“Ameerika Hääle otsesaade katkes kell 18.37 Eesti aja järgi, kuna Eesti toimetusega samas majas asuvas hispaaniakeelsete saadete toimetuses puhkes tulekahju,” ütles BNS-ile Ameerika Hääle New Yorgi toimetuse korrespondent Neeme Raud.

Ameerika Hääle Washingtoni büroo on neljakorruseline hoone. Tulekahju puhkes hoone kolmandal korrusel, kus asub ka Eesti toimetus. Eestikeele otsesaade läks eetrisse Ameerika Hääle stuudiost hoone teisel korrusel.

“Jõudsime just ette lugeda uudise Iraagi kriisi kohta, kui tuli evakueerumiskäsk. Hoone oli suitsu täis, kuid vähemalt Eesti toimetusest keegi kannatada ei saanud,” sõnas Raud.

Ta lisas, et terroriakti tõenäosus on väike ning ilmselt on tulekahju puhul tegemist õnnetusega.

Ameerika Hääle Washingtoni toimetuse korrespondent Ats Joorits ütles Kanal 2 uudistele, et tulekahju ei olnud eriti suur ja umbes pool tundi pärast evakueerumist lubati inimesed majja tagasi.

“Ametlikku infot ei ole keegi andnud, kuid minu teada ei saanud keegi vigastada. Põleng ei olnud väga suur” sõnas Joorits.

Ameerika Hääle eestikeelsed saated lõpevad hiljemalt sügisel.

Ameerika Hääle eesti toimetuse juhataja Markus Larsson teatas BNS-ile, et praeguse kava kohaselt peaks eesti toimetuse töö lõppema hiljemalt 30. septembril. Esimese sammuna lõpetas Ameerika Hääl 17. veebruarist oma eestikeelsed hommikusaated.

Larsson lisas, et lõpliku otsuse puhul oli peamine kaalutlus võimaldada toimetuse liikmetele rohkem aega otsida uut töökohta. Samuti lubab see pühendada rohkem aega Ameerika Hääle eesti toimetuse koduleheküljele, mille internetiaadress on voanews.com/estonian.

Ameerika Hääle eesti toimetuses töötab peale juhataja veel kolm inimest: Ats Joorits, Marika Urb ja Neeme Raud. Eestis on Ameerika Hääle eestikeelseid saateid edastanud Viker-, Kuku, Tartu, Viru ja Kadi raadio.