“Ma ei saa siiani aru, kuidas selline õnnetus juhtuda sai!” ütles poisi ema SL Õhtulehele.

Treeningu lõppedes käskis treener Jaanus Veske poistel staadionilt lahkuda, kolm neist otsustasid minna üle muruväljaku.

Samas harjutasid Nõmme kergejõustikukooli odaviskajad.

Keset staadioni tossupaelu kinni siduma hakanud Christiani õlga tabas järsku 600grammine oda. “Hirmus valus oli! Kuidagi külje pealt ta pihta tuli,” kirjeldas poiss.

“Ma ei näinud üldse, et seal keegi viskas,” ütles ta. “Ja keegi ei hüüdnud mulle ka, et seal ei tohi olla. Kuulsin, et treener ütles: peame ära minema. Aga ma ei kuulnud seda küll, kust peab minema.”

Arstide sõnul jäi unearterist puudu vaid millimeeter ning viga said ainult pehmed koed.

“16aastane poiss, kelle oda Christiani tabas, oli pärast juhtunut väga õnnetu. Tema isa käis Christiani haiglas vaatamas ja oli samuti mures. Ega ma seda poissi ei süüdistagi. Tema oli ka see, kes kiirabi kutsus. Mitte treener,” lisas ema.

Christiani ema arvates poleks treener tohtinud lapsi staadionile omapäi jätta.

“Kooli suhtes on mul küll pretensioonid. Ma ei saa senini aru, kuidas selline õnnetus juhtuda sai? Viin ju lapse trenni, usaldan ta treenerite hoolde. Ma tõesti ei tule selle pealegi, kas ohutusnõuetega on kõik korras või kas laps seal millegagi pihta võib saada. Et oda loobitakse üle 8aastaste laste… See pole ju naljaasi! Võtsime lapse loomulikult trennist ära ja esitasime koolile avalduse, et nad juhtunus korraldaksid juurdluse,” lisas ta.

Erki Noole kergejõustikukooli direktor Art Arvisto ei soovinud juhtunut ajakirjandusele kommenteerida.

Kool lubab õnnetusele hinnangu anda ja treeneri karistamise otsustada kuu jooksul.