“Toetades Gruusia territoriaalset terviklikkust rahvusvahelise üldsuse poolt tunnustatud piirides, mõistavad esimehed hukka Venemaa Föderatsiooni otsuse tunnustada Gruusia Lõuna-Osseetia ja Abhaasia piirkondi,” seisab parlamentide esimeeste avalduses.

“Venemaa otsus rikub mitmeid ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioone Gruusia territoriaalse terviklikkuse kohta, mida ta on heaks kiitnud, ning on vastuolus Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni aluspõhimõtetega. Põhjamaade ja Balti riikide parlamentide esimehed kutsuvad Venemaad üles oma otsust muutma,” leiavad parlamentide esimehed.

“Venemaa peaks otsekohe asuma täielikult järgima kuuepunktilist lepingut ja peab võimaldama humanitaarabi vaba ligipääsu ja infrastruktuuri ülesehitamist,” teatati avalduses.

Põhjamaade ja Balti riikide parlamentide esimehed külastasid Tbilisit 24.-25. septembrini 2007. Jūrmalas toimunud kohtumisel rõhutasid esimehed, et on tähtis jätkata parlamentide koostööd Gruusiaga, mis aitab Gruusial reformidega edasi minna ja jõuda lähemale demokraatlikke väärtusi hindavatele riikidele.