Uue hoone katuse alla mahuvad erinevad asutused alustades linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekandeosakonnast ja lõpetades Kopli noortemajaga. Ruumi jagub ka kolmanda sektori tegijatele.

Kolimise põhjusi on mitmeid. Eelkõige see on hea uudis linnaosa lastekaitsjatele, kelle senised töötingimused Kotzebue tänava majas olid väga nigelad.

„Lastekaitsjad ja sotsiaaltöötajad on linnaosavalitsuse kõige tähtsamad inimesed, seetõttu ei ole õige, et nende tööruumid on halvemad, kui linnaosavanemal. Ma väga toetan seda, et uues majas on kõikidel meie teenistujatel täpselt ühesugused töötingimused. See on õige, sest lastekaitsja ei ole linnaosavanemast vähemtähtis tegija, vaid pigem vastupidi,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Praegu asuvad Põhja-Tallinna valitsuse osakonnad eraldi majades – sotsiaalhoolekande osakond ühes lastekaitsjatega Kotzebue tänaval ja ülejäänud osakonnad Niine tänava hoones. Inimestel on tulevikus palju lihtsam saada kõik teenused ühest kohast korraga.

Teine oluline küsimus on asukoht. Praegu asuvad Põhja-Tallinna valitsuse hooned Kalamaja ja Kesklinna piiril. Kuid nagu näitab linnaosavalitsuse poolt läbiviidud analüüs, just Kalamaja (ja ka Pelgulinna) elanikud pöörduvad linnaosavalitsuse poole teiste asumitega võrreldes harvemini, eelistades kasutada asjaajamisel elektroonilisi kanaleid. Kõige rohkem tulevad aga kohale need linnaosa elanikud, kelle elukoht asub Koplis ja Pelgurannas. Selles kontekstis Pelguranda kolimine paistab loogilise ja õigustatud sammuna.

Ühtlasi lahendatakse uue hoone ehitamisega ka Kopli noortemaja kauaaegsed ruumipuudusega seotud probleemid. Kui praegu iga noortemaja õpilase jaoks on ruumi vaid üks ruutmeeter ja iga suurema ürituse jaoks tuleb saali rentida, siis tulevikus kasvab populaarse lasteasutuse ruumide maht mitmekordselt.

Väärib mainimist ka linnaosavalitsuse plaan pakkuda uues hoones ruume ka partneritele kolmandast sektorist. Koostöö asumiseltside ja teiste mittetulundusühingutega on linnaosavalitsuse jaoks olulisel kohal ja loodetavasti taoline koostöö tulevikus kasvab ja tugevneb.

Praeguste plaanide järgi kuulutab linn planeerimishanke välja juba käesoleval suvel ja projekteerimistööd algavad veel selle aastanumbri sees. Ehitustööd peaksid algama järgmise aasta lõpus ja hoone peaks valmima 2021. aasta märtsikuus.