"Eile veeti Paljassaare reoveepuhastusjaama purgimiskohta laevadelt puhastatud pilsivett. Vesi vastas nõuetele, juhid omasid luba purgimiskoha kasutamiseks ning veo korraldajaga on sõlmitud vastav leping," kinnitab Talllinna Vesi.

"Külma temperatuuri tõttu ei suutnud teenuse osutaja tagada vee laagerdumist, mis oleks kindlustanud ebameeldiva lõhna eemaldumise. Selle tulemusel tekkis lõhnaprobleem Põhja-Tallinna Sitsi asumi kanalisatsioonisüsteemis. Purgimistegevus lõpetati eile õhtul kell 19.30."

AS Tallinna Vee selgituste järgi põhjustab eluruumides kanalisatsioonitorustikuga seotud lõhnaprobleeme üldjuhul nõuetekohaste püstikute tuulutuse puudumine, mis väldib lõhna tungimist ruumidesse.

Samuti kinnitab ettevõte, et kohtus osapooltega, et edaspidi sarnaseid intsidente vältida, ja et tegu ei olnud keskkonnareaostusega.

Päästeamet hoiatas eile, et kui seda haisu pikka aega toas sisse hingata, võib see põhjustada peapööritust ja peavalu, kuid eluohtlik saastunud õhu sissehingamine pole. Hais oli tugevam kinnistes ruumides majade keldrites ja esimestel korrustel.

Häirekeskus sai esimese teate Põhja-Tallinnas levivast haisust Sitsi tänavalt eile kell 16.14, mitme tunni jooksul tuli teateid haisust lisaks Sitsi tänava majadele veel Niidi ja Kari tänava majadest.