„Mõlemad mehed alustasid üheksakümnendate keskel politseisüsteemis niiöelda rohujuuretasandilt ning on aastate jooksul tõestanud end nii väga heade spetsialistide kui ka võimekate juhtidena,“ ütles PPA peadirektor Elmar Vaher PPA pressiteenistuse vahendusel.

„Nad on tulemustele orienteeritud ning hea analüütilise mõtlemisega juhid, kes oskavad luua võimekaid meeskondi. Ma olen veendunud, et neist saavad väga head prefektid.“

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on ametisse nimetatud prefektide näol tegemist politseijuhtidega, kes on oma senise tegevusega näidanud võimet olla eestvedajaks ja tugevaks panustajaks siseturvalisuse tagamisse. „Usaldan Elmar Vaheri valikut ja usun, et uuenenud meeskond PPAs täidab senisest paremini eesmärke, mis kogu turvalisuse tagamise ees seisavad,“ ütles siseminister.

Viimased viis aastat Põhja prefektuuri korrakaitsepolitseid juhtinud Kristian Jaani alustas politseiteenistust 1997. aastal ning on aastate jooksul töötanud erinevatel ametikohtadel nii kriminaal- kui korrakaitsepolitseis. Jaani on edukalt juhtinud nii kuritegude uurimist kui ka suuri politseioperatsioone. Muuhulgas oli Jaani 2007. aasta aprillis pronksöö ajal Tallinnas üks politseitegevuse operatiivjuhtidest.

Praegune Lõuna prefektuuri kriminaalpolitsei juht Vallo Koppel alustas politseis 1996. aastal Keskuurimisbüroo uurijana ning on aastate jooksul töötanud erinevatel ametikohtadel Lõuna prefektuuris ja Keskkriminaalpolitseis, aga ka Riigiprokuratuuris prokuröri abina. Koppel on juhtinud mitmete raskete kuritegude uurimist, sealhulgas suurte narkolaborite menetlemist.

Kristian Jaani alustab Põhja prefektina 10. juunil ning Vallo Koppel asub Ida prefekti ametisse 8. juulil.