Haigla kodulehekülje andmetel võtavad miinimumkokkuleppe tagamiseks võtavad vastu 25 arsti, kes on hematoloogid, keemia- ja kiiritusravi arstid, laste- ja noorukite psühhiaatrid. Täna ei streigi 11 arsti.

Sel nädalal on vastuvõtt ette nähtud 233 arstil.

Tänasest laienes tervishoiutöötajate streik ka regionaalhaigla statsionaarsetesse osakondadesse. Planeeritud operatsioonide ärajäämisest streigi tõttu antakse patsientidele teada eelmisel tööpäeval. Erandina toimuvad operatsioonid alla 18-aastastele ning onkoloogilistele patsientidele, samuti erakorralised operatsioonid. Operatsiooni erakorralisuse hindamine on raviarsti pädevuses.

Anestesioloogiakliinikus, onkoloogia- ja hematoloogiakliinikus, psühhiaatriakliiniku statsionaarse ravi keskuses, operatsioonikeskuses, naha- ja suguhaiguste keskuses, invasiivkardioloogia ja kardiointensiivravi üksuses ning järelravi kliinikus jätkub erakorraline ja onkoloogiline töö täies mahus.

Enne tänast haiglaravil viibivate patsientide ravi ei katkestata.

Tööd jätkavad ka erakorralise meditsiini keskus, Harju kiirabi ja intensiivravi osakonnad. Vältimatut arstiabi osutatakse kõigile patsientidele, kes seda vajavad.

EMO arstid juhivad aga tähelepanu, et EMOsse pole mõtet pöörduda patsientidel, kelle vastuvõtt polikliinikus ära jääb, sest EMO ei asenda ega kiirenda eriarsti vastuvõtule jõudmist ning retsepte saab pikendada perearsti juures.

Streik jätkub ambulatoorses eriarstiabis. Vastavalt arstide liidu, tervishoiutöötajate kutseliidu ja haiglate liidu kokkuleppele jätkuvad streigi ajal eriarstide vastuvõtud alla 18-aastastele lastele ja rasedatele, samuti onkoloogia- ja hematoloogiapolikliinikus. Vastuvõtud toimuvad vastavalt polikliiniku töögraafikule.

Tööd jätkavad psühholoogid, toimub anestesioloogi operatsioonieelne konsultatsioon, õed nõustavad patsiente ning samuti toimuvad õdede iseseisvad vastuvõtud.

Haigla ja erialapolikliinikute registratuurides ning kõnekeskuses lõpetati patsientide registreerimine alates 1. oktoobrist 2012 ambulatoorsetele vastuvõttudele või uuringutele nende spetsialistide juurde, kes streigivad. Streigi ajal ei ole võimalik kasutada digiregistratuuri.

Patsiente informeeritakse ärajäävatest visiitidest päev ette.