Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) tehnikadirektor Ivo Milli ütles, et Mustamäe meditsiinilinnaku rajamise esimese etapina ehitati tehnoloogiakorpus (X-korpus), mille valmimisega parendati oluliselt plaanilise ning erakorralise arstiabi kättesaadavust.

"C-korpuse I korrusele rajatakse uued ruumid haigla polikliinikule, misläbi parenevad oluliselt ambulatoorsete patsientide tingimused," tutvustas Milli ehitustöid. "Praegu eraldi paiknevad polikliinikud koondatakse ühte kohta ning kohe kõrval X-korpuses asub uuringuteks moodne radioloogiakeskus."

Teisele korrusele tulevad ruumid kardioloogiakeskusele, kus saavad uued ruumid I ja II kardioloogia, kardiointensiivravi, funktsionaaldiagnostika ning invasiivkardioloogia osakonnad.

Kolmandal korrusel valmivad ruumid praegu Hiiul tegutsevale päevakirurgia osakonnale ning haigla laboratooriumile ja verepangale.

Neljas korrus on planeeritud mittemeditsiinilistele teenistustele.

Haigla keldrikorrusele rajatakse Milli sõnul tänapäevastele nõudmistele vastavad ruumid haigla tegevust toetavale logistikakeskusele, jäätmekäitluskeskusele, personalile, insenerilahendustele ja keskköögile.

Milli sõnul kaasnevad kõigi ehitus- ja renoveerimistöödega paratamatult ebamugavused nii haigla patsientidele, külastajatele kui ka töötajaile.

"Palume kõigilt mõistvat suhtumist, sest kõige selle eesmärgiks on parandada ravitingimusi patsientidele ning töötingimusi oma personalile," lausus Milli.