Õppuse eesmärk on harjutada ametkondade vahelist koostööd ning hinnata, millised on võimalused ja kui kiiresti suudetakse osaliselt või täielikult liikumisvõimetud patsiendid haiglast evakueerida, teatas Põhja-Eesti regionaalhaigla pressiesindaja Urve Pals.

Haigla soovib ka katsetada Põhjamaade haiglates evakuatsiooniks kasutusel olevaid päästelohisteid, et kaaluda nende soetamist.

Õppusel osalevad Põhja-Eesti päästekeskus, Põhja-Eesti regionaalhaigla, Päästeameti demineerijad ja häirekeskus, Tallinna kiirabi, Põhja prefektuur, kaitsepolitseiamet, Põhja kaitseringkonna vahipataljon, Tallinna linnavalitsus ning terviseamet.

Õppuse legendi kohaselt leitakse regionaalhaigla Mustamäe korpuse ühest osakonnast oletatav lõhkeseadeldis.

Personal alustab tegutsemist vastavalt juhenditele – teavitab sündmusele reageerivaid ametkondi ja alustab patsientide evakueerimist hoonest. Osakonnas on erineva raskusastmega patsisendid – paljud neist osaliselt või täielikult liikumisvõimetud –, töötajad ja külastajad.

Et võimalikult vähe häirida haigla igapäevatööd, kasutatakse õppuseks kollektiivpuhkusel oleva osakonna ruume. Patsiente mängivad ajateenijad Põhja kaitseringkonna vahipataljonist. Haiglaravil viibivate patsientide ja külastajate ohutus on tagatud, õppusesse ei kaasata teisi haigla osakondi.