"See on tõesti jõudnud juttude ja FB postituste kaudu viimasel poolaastal ka minuni. Ja tõepoolest on silma jäänud ka see, et muu hulgas propageeritakse üsna intensiivselt autismi ravi. Ma pole MMSi teemat lähemalt uurida veel jõudnud ja isiklikult olen olnud pigem skeptiline," sõnas Mägi, kes kuulis MMS-ravist esimest korda tänavu kevadel.

Mägi nentis, et tundub kahtlane, et üks asi ravib väidetavalt kõike, isegi eluaegseid häireid. "Seni ollakse teadmisel ja seisukohal, et autism on eluaegne häire," sõnas Mägi, kelle kinnitusel saab autistlikku last ja inimest toetada erinevate teraapiate, tugiisiku, teadliku õpetamise ja juhendamise ning õige toitumise ja muu tervisliku eluviisiga. "Varajane sekkumine on siinkohal võtmesõnaks."

MMS aktivistid on autismi ravi teemal Mägi sõnul korraldanud isegi koolitusi ja kohtumisi. "Ma ise pole nendel käinud. Väidetavalt on seal esinemas ema, kelle laps sai autismist terveks MMSiga. Olen püüdnud selle ema kontakte saada, aga pole õnnestunud," rääkis Mägi. "Kui ma olen pakkunud tulla meile liitu lähemalt asjast rääkima, siis on seni ära öeldud."

"Autistlike laste emadest, keda mina tunnen, on paljud sellest kuulnud, aga ei ole proovinud," sõnas Mägi, "ja samuti jälgivad-ootavad-vaatavad. Kedagi, kes isiklikult oma lapse peal proovinud oleks, mina ei tea. Samuti pole ma kuulnud ega märganud mõne autistliku lapse ootamatust üllatuslikust tervenemisest," lisas Mägi.

Mägi sõnul on ka tema Facebookis kloordioksiidi uskujate grupiga liitunud ja on seal enda sõnul tugevalt skeptilise jälgija rollis. Info tolle nn ravi kohta ongi Mägini jõudnud peamiselt sealtkaudu, sest autismifoorumites ja lehekülgedel kloordioksiidi ravivõime uskujad Mägi kinnitusel kihutustööd pole teinud.