"Viimase viieteist aasta jooksul on mitmetes Ida-Euroopa riikides, näiteks Lätis, Slovakkia, Ungaris, Horvaatias, Gruusias ja veel mõnedes maades, põhiseadusega abieluinstitutsiooni reguleeritud," tõi Adams välja. "Sealjuures Valgevenes, Ukrainas ja Moldovas on abielu küsimused juba Nõukogude Liidu lagunemisest peale põhiseaduses kirjas. Üheski Lääne-Euroopa riigi põhiseaduses sellist sätet pole," märkis Adams.

Adamsit ei üllata, et praeegu, mil samasooliste abielu institutsioon on seadustatud paljudes maades, möödunud aastal ka näiteks Soomes ja Saksamaal, need, kellele see ei meeldi, otsivad kõikvõimalikke viise samasoolistele abieluõiguse andmise takistamiseks.

"Ma ei pea tõenäoliseks, et see idee leiaks nii palju toetust, ei riigikogu praeguses ega järgmises koosseisus, et see läbi läheks," kommenteeris Adams plaani rakendumise ebatõenäolisust. "Selle algatusega on hiljaks jäädud. Kes seda soovivad, oleks seda oleks ettepaneku pidanud tegema enne kooseluseaduse vastuvõtmist," ütles Adams. Kuigi Adams samasoolistele paaride abielu registreerimist ei toieta, pooldab ta kooseluseadust. "See on palju paremini lahendatud, kui nii mõnelgi teisel maal," ütles ta Delfile.