“Sinu poeg on meie käes ja me anname ta sulle tagasi kui sa maksad kella 20.00 meile 60000 eeki. Temaga on seni kõik korras ja ilma lollusteta paluks”, sai üks tallinlannast üksikema 11. novembril tekstisõnumi.

Proovides Jürgenile (20) tagasi helistada, oli poisi telefon väljas, kirjutab Eesti Päevaleht. Hoolimata järgmises tekstisõnumis sisaldunud hoiatusest politsei asjast eemal hoida, võttis ema võimudega ühendust, kaasates väidetavasse pantvangijuhtumisse keskkriminaalpolitsei ja K-komando.

Ema sõnul polnud ta nõutud kellaajaks raha muretsenud, aga oli valmis seda kokku laenama. Õhtul kella 20.30 paiku saadud sõnumist lugesid neli politseinikku ja ema teksti, et kui kõik on valmis, tuleb lambiga vilgutada.

Mõni minut hiljem koju tulnud Jürgen rääkis emale, et hommikul olid neli venelast ja üks eestlane ta mikrobussi toppinud, päev läbi garaažis kinni hoidnud ning õhtul kodu juures samast bussist vabaks lasknud.

Politseiameti pressiesindaja Indrek Raudjala sõnul tunnistas Jürgen hiljem, et üritas emalt raha välja pressida. “Eks ta ilmselt kuulis, et asi läks tõsiseks, ja tuli koju,” märkis Raudjalg.

Kojutulek päästis Jürgeni kriminaalasja algatamisest. “Kui poeg oleks enne kinni peetud, oleks teda saanud süüdistada kelmuses,” lisas Raudjalg.

Samalaadset juhtumit tuli kriminaalpolitseil lahendada Lasnamäel tänavu 10. juunil, kui viinanäljas naine nõudis kahe meessoost joomakaaslase vabastamise eest politseilt 100.000 krooni. Hiljem selgus, et kolmik lavastas pantvangidraama viinaraha hankimiseks.