Lai 7 asuva päästekompanii garaažis kella 14 ajal juhtunud tundmatu lõhkekeha plahvatuses hukkus Heini Boitsov (19) ja sai vigastada ajateenija Silver Koort (20), teatas BNS-ile politseiameti pressiesindaja.

Kannatanu toimetati killuhaavadega haiglasse ning arstid lubasid ta pärast esmaabi andmist päästekompaniisse tagasi.

Garaaži ühes nurgas olnud plahvatuse tulemusel purunes ka suurem osa 16 hoone aknast ning sai vigastada garaažis olnud demineerijate maastikuauto Nissan Patrol.

Esialgsetel andmetel oli tegemist õnnetusjuhtumiga, kuid Ida-Viru politseiprefektuur alustas juhtunu asjaolude täpsemaks väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust.

Päästeamet alustas juhtunu selgitamiseks ka omapoolse ametkondliku juurdluse ja moodustas ekspertrühma. Kohtla-Järvele sõitis ka päästeameti peadirektor Mati Raidma.

Päästeameti pressiesindaja sõnul alustasid mõlemad plahvatuse ajal garaažis olnud noormehed ajateenistust aasta alguses ning said vastavate kursuste läbimise järel abidemineerijateks.

Mõni aeg enne juhtunut oli päästekompaniis olnud üldrivistus ning noormehed tulid garaaži ootama tööülesandeid.

Pressiesindaja rõhutas, et tegemist on garaažiga, mis ei ole mõeldud lõhkekehade hoiustamiseks. “Hoones hoiti demineerijate autot ning selles olid veel tööriistade riiulid,” ütles ta. “Lõhkekehasid selles kindlasti olla ei oleks tohtinud.”

Siseminister Tarmo Loodus ja päästeameti peadirektor Mati Raidma avaldasid hukkunu omastele kaastunnet.