3. septembril pidas kapo kinni Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugase. Tema kriminaalasja raames sai prokuratuurilt pistiseandmise kahtlustuse nüüd ka K-Projekt ja firma suuromanik Rein Annusver. Kui suure summa ja millise hüve eest Annusveri firma linnaametnikke kostitas, jättis Põhja prokuratuuri vanemprokurör Kristel Siitam-Nyiri reedel ütlemata. Pistise vahendamise kahtlustuse sai ka täpsemalt identifitseerimata Aavo ning tema firma. Ühtlasi on politsei ja prokuratuuri vaatevälja sattunud Lõugase ülemus, Tallinna liikluskorraldaja Mati Songisepp, kelle kodu ja töökoht üle-eelmisel nädalal läbi otsiti. Kas ja mida politseinikud Songisepa juurest kaasa võtsid, jättis prokurör enda teada, küll kinnitas ta, et Tallinna liiklusteenistuse direktor pole seni kuriteo kahtlustust saanud, kirjutab Äripäev.

Annusver ja Songisepp teemat reedel kommenteerida ei soovinud. Tallinna linnapea Edgar Savisaar pistiseskandaali küsimustele ei vastanud, suunates teema abilinnapea Taavi Aasale, kellele vastav valdkond allub. “Ajakirjanduses ilmunu põhjal on väga raske midagi kommenteerida,” ütles Aas ning lisas, et mis puutub võitlusesse korruptsiooniga, siis see on pidev protsess.

Tallinna sotsist abilinnapea Jüri Pihl kinnitas, et linnavalitsus korruptsiooni ei tolereeri ning osutab uurimisele kaasabi. “Ühelt poolt on need ebameeldivad, teiselt poolt ka igati tervitatavad, et kõik asjad saaksid päevavalgele toodud ja paljastatud,” kommenteeris ta. “Prokuratuuri poolt pole keegi seni töölt kõrvaldatud, järelikult need kahtlused pole nii suured.”

Kapo kahtlustab septembri alguses 48 tunniks kinni peetud linnaametnik Vello Lõugast korduvas pistise võtmises tänavu suvel selle eest, et ta andis liikluskorraldusprojektidele kooskõlastusi. Pistist sai ta kahtlustuse kohaselt nii sularahas kui maksti kinni temale soetatud auto BMW. Pistise andmise kahtlustus esitati siis ka Signaali juhile Ats Tammele, teede-ehitusfirma Tanner juhile Peeter Salmule ja Liiklusbüroo juhile Janno Sammulile, samuti nendega seotud kolmele ettevõttele juriidilise isikuna.