“Tartu elanikele ja külalistele peaksid kaamerad tagama täiendava turvatunde, kuna kaamerate pilt tuleb otse politsei juhtimiskeskusesse. Politsei saab aga pideva ülevaate Tartu kesklinnas toimuvast ning sellega lisavõimaluse korra tagamiseks. Kaamerate vaateväljas toimunud korrarikkumise puhul saab kohe kindlaks teha kahtlustatavate tundemärgid ning samuti liikumissuuna,” ütles Lõuna prefektuuri juht Aivar Otsalt prefektuuri avalike suhete büroo teatel.

Kokku paigaldas AS Falck Lõuna-Eesti Tartu kesklinna piirkonda üheksa kaamerat. Kaamerad on paigaldatud Küüni ja Rüütli tänavale, samuti Pirogovi platsi ja Raekoja juurde.

Kaamerate vaatevälja jäävad Tartu kesklinna peatänavad alates vanast kaubamajast ning lõpetades Laia tänavaga, samuti on kaetud Raekoja plats ja Pirogovi plats. Sel aastal on plaanis paigaldada veel kaks kaamerat, mis hakkavad jälgima Ülikooli- Vanemuise tänava ristmikku ja Turu-Riia ristmikku.

Paigaldatud kaamerad on 30-kordse optilise suurendusega ning nende liikumist saavad juhtimiskeskuse töötajad 360 kraadi raadiuses juhtida. Kaamerapildid salvestuvad automaatselt ning neid saab hiljem üle vaadata ja vajadusel ka tõenditena kasutada.

Kokku läks kaamerate ost ja paigaldus maksma poolteist miljonit krooni. Raha videovalvesüsteemi väljaehitamiseks eraldas Tartu linn.