Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on uusaastasaluudi asukoht valitud mitmel põhjusel.

“Esimest korda korraldati ilutulestik Tallinna Teletornist tänavu Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil ning see sai inimestelt väga palju positiivset tagasisidet. Seetõttu otsustasime seda erakordselt uhket vaatemängu korrata. Teiseks on nii kõrgelt õhkupaiskuv saluut näha väga kaugele – nii Piritale, Lasnamäele ja Kesklinna,” põhjendas Liinat, miks ilutulestikku lastakse teletorni vaateplatvormilt.



Taevalaternate ilu paiskub laiali 175 meetri kõrguselt ehk teletorni vaateplatvormi katuselt kolmes suunas. Tulevärk kestab viis-kuus minutit. “Selle nautimiseks ei pea linlased kuhugi minema. Teletorni saluuti saavad väga paljud inimesed vaadata lausa oma koduaknast,” märkis Liinat ja kutsus linnaelanikke loobuma koduse ilutulestiku korraldamisest.

„Paljude inimeste arvates kuulub ilutulestik mitte ainult aastavahetuse, vaid kogu aastavahetuse nädala juurde. Nii hakkavadki juba hulk aega enne uut aastat lendama raketid ja kõlama paugud, mis häirivad paljude inimeste ja loomade rahu. Ja mis kõige hullem – oskamatu ümberkäimine pürotehnikaga on nii mõnigi kord vigastanud inimesi ja kahjustanud nende vara. Kutsun üles kõiki linlasi loobuma kodusest ilutulestikust. Eesootaval aastavahetusel on linnas mitu suurt ja uhket tuleetendust – nautigem neid ja annetage pürotehnika soetamiseks mõeldud raha heategevuseks,” agiteeris Liinat. „Nautige 31. detsembri ööl professionaalide korraldatud ilutulestikke,” rõhutas ta.