Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi sõnul lubab seadus kohalikul omavalitsusel määrata kindlaks kohad, kus alkoholi tarbimist avalikus kohas võib keelata ning seda kavatsetakse ka teha.

"Ujumine ja alkohol ei käi kokku," põhjendas Mölder.

Linnaosa vanem lisas, et rannas, kus on kuumadel suvepäevadel tuhandeid inimesi, võib alkoholi tarbimine tekitada probleeme ning segada puhkajaid. "Kuigi teisi häirida ei tohi, on alkoholiga liiale läinud isikuid politseil korrale kutsuda hiljem keeruline ning aeganõudev," selgitas ta.

Hoolimata sellest, et varasemalt oli avalikus kohas alkoholi tarbimine keelatud ning Pirita rannas on väljaspool toitlusasutusi ka alkoholi müümine olnud alati keelatud, oli mure alkoholi tarbimisega varemgi. "Alkoholi lubamisega randa muutuksid probleemid veel suuremaks ning õnnetusjuhtumidki oleksid kergemad tulema," nentis linnaosa vanem.

Mölderi sõnul ei olnud avalikus kohas alkoholi joomise lubamine õige samm. "Kardan, et antud vabadus annab nii mõnelegi julgust ja ülbust alkoholi tarbimisega liiale minna ning hakata kaasakodanike tülitama," ütles Mölder. 1. juulil jõustus korrakaitseseaduse säte, mis lubab mõningate mööndustega alkoholi avalikus kohas tarbida.