Oma kodudes tabatud Mihhail (13) ja Renee (12) tunnistasid oma süü üles. Kehtivast kriminaalkoodeksist tulenevalt on kriminaalvastutusele võtmise vanuse alammääraks 13 aastat, seega esitati kuritahtliku huligaansuse süüdistus ainult Mihhailile, ütles Tallinna politsei pressiesindaja BNS-ile.

Süüdimõistmise korral saab Mihhaili karistada kuni viieaastase vabaduskaotusega.

Kuna 12-aastane Renee on noorem kui kriminaalvastutusele võtmise vanuse alammääras märgitud, ei saa teda kriminaalkorras vastutusele võtta ja tema vanematele määratakse haldusõiguse rikkumiste seadustiku alusel lapse kasvatamise ja õpetamise kohustuste täitmata jätmise eest rahatrahv 20-100 päevapalga ulatuses (920-4600 krooni).

Peale selle lisandub poistele veel kohustus tasuda Pirita Selveri esitatav tsiviilhagi nõudega 12.000 krooni.

Politsei vabastas Mihhaili allkirja vastu vahi alt.

Politsei on seni vahistanud mehe, kes terroriseeris nädal aega Pirita Selverit pommiähvardustega. Esialgse versiooni järgi võis tabatu täita kaubakeskuse konkurendi tellimustööd.

Juuni keskel Tallinnas vahistatud üle 30-aastast meest seostab politsei kõigi kuue pommiähvardusega, mille tagajärjel pidi Pirita Selver iga kord kaupluse sulgema.

Politsei kahtlustab pommiähvarduste tellimises Pirita Selveri naabruses asuva Pirita poe omanikku Karl Kukke, kelle telefoninumber vahistatud mehe märkmikust leiti, märkis Eesti Päevaleht.