Rajasalu ütles Delfile, et eile õhtul toimunud Pirita linnaosakogu koosoleku protokolli läks kirja järeldus, mille kohaselt peaksid mõlema poole arhitektid tulema kokku ja leidma lahenduse küsimusele, kuidas jalgpallihalli memoriaalipoolne külg välja nägema hakkab. Rajasalu sõnul on halli planeering juba lõpusirgel ja memoriaal ehitati palju hiljem.

Jalgpallihalli detailplaneeringu menetlus kestab Rajasalu sõnutsi juba kolm aastat. „Tegelikult olen mina ise selle probleemi ees, et viimane kord, kui ta halduskogust läbi käis, oli juba vastuvõtmine. Ei olnud enam mingisugune visioon ega mitte midagi taolist, vaid rong on läinud,” sõnas Rajasalu.

Jalgpallihalli kavandamine algas ammu enne seda, kui memoriaal jutuks tuli. „Arhitektid pidid seda kõike teadma ja ühendust võtma Levadia planeerija või arhitektiga, kes seda tegema ja kujundama hakkab, aga paistab, et omavahel pole suheldud. Sellest on kurb ja kahju,” nentis Rajasalu.

Kommunismiohvrite memoriaali ühe autori Kalle Vellevoogi sõnul vajab probleem lahendust. „Siin ei ole mõtet süüdistada ühte või teist poolt, et kes, kuna ja mida on valesti teinud,” sõnas Vellevoog. Tema sõnul on antud probleemist räägitud juba umbes aasta ehk ajast, kui olukord teatavaks sai. „Oleme seda infot jaganud Tallinna linnavalitsusega, Riigi Kinnisvara esindajad on käinud Tallinna linnavalitsuses meie fotomontaaže näitamas, kuidas see situatsioon välja hakkab nägema,” ütles Vellevoog.

Detailplaneering on tema sõnul aga järjest edasi liikunud ja see on ka põhjus, miks see teema sai uuesti avalikkuse ette tiritud. „Asjaga oleks vaja tõesti kiiresti tegeleda enne, kui tõepoolest ühel hetkel võib juhtuda see, et üks ehitis, mis võib-olla seda olukorda ilusamaks ei tee, sinna kerkib,” tõdes Vellevoog.

Nägemus kommunismiohvrite memoriaalist koos jalgpallihalliga

Detailplaneeringu kohaselt rajatakse vähendatud mõõtudega ehk 60 korda 40 meetrit suur jalgpallihall koos riietusruumide ja klubihoonega Maarjamäe jalgpallikeskuse merepoolsesse ossa. Samuti paigaldatakse kunstmuruväljaku äärde, Tuulenurga ja Saare tänavate juurde müratõkkesein, et summutada palliplatsilt kostuvaid helisid.