Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder selgitas, et linnaosavalitsus on kolimisplaane pidanud alates 2007. aastast, mil oldi lähedal uue hoone ehitamisele, kuid millest majanduslikel põhjustel loobuti.

2012. aastal moodustati linna erinevate struktuuriüksuste esindajatest komisjon, et selgitada välja sobiv asukoht Pirita haldushoonele.

Parimaks lahenduseks leiti vahetamisvõimalus Kloostri tee 6 asuva hoonega juhul, kui hoone omanik kohustub vahetuse korral oma kuludega renoveerima hoone linnaosavalitsuse vajadustele vastavaks. "Tänase otsusega oleme jõudnud selleni, et vahetuse korral saaks Pirita keskuses paiknevad kaks amortiseerunud hoonet renoveeritud ja esindusliku välimuse," ütles Mölder.

Läbirääkimisi peeti OÜ Rootsi mööbel investeeringutega, kes hetkel majas tegutseb.

Senise haldushoone välimus ja otstarve ei rahulda linnaosa vanema sõnul ei linnaosa elanikke, külalisi ega töötajaid ning vahetuse põhjuseid on teisigi. "Maja laguneb, haldushoone küttesüsteemid on amortiseerunud, hoone ei vasta päästeameti nõuetele ning linnaosavalitsuse jaoks on hoone liiga suur," tõi Mölder välja. "Väga oluline on muidugi see, et uue maja puhul saaks lahendatud ratastooliga ja lapsevankritega inimeste ligipääs, sest tänases haldushoones sellised tingimused puuduvad," lisas ta.

Kloostri tee 6 omanikuga kooskõlastatud eelnõu otsuses on kirjas, et omanik kohustub vahetuse korral oma kuludega renoveerima hoone linnaosavalitsuse vajadustele vastavaks. Linnaosavalitsus vahetuse käigus kulusid kandma ei pea.

Eelmisel aastal kirjutas Päevaleht, et Kloostri tee 6 maja ümber käiva tralliga kaudselt seotud Pirita linnaosavalitsus, kellest saaks seal Rootsi Mööblile tulus rentnik, võib ootamisest loobuda ja valida hoopis teise asukoha. Üürnik süüdistas toona maja omanikku terroriseerimises, omanik aga üürnikku väljapressimises.

"Linnaosavalitsuse kolimiseks on vaja linnavalitsuse ja seejärel ka volikogu otsust. Kuna linnavalitsuse ega volikogu otsust ei ole, siis puudub meil ka konkreetne ajakava kolimiseks. Praegune linnaosavalitsuse hoone Merivälja tee 24 on Tallinna linna omand ning siit meid keegi ära ei aja," rääkis Pirita linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Andre Hanimägi toona.

"Meie kolimissoovi kohtuvaidlus otseselt ei mõjuta. Kloostri 6 hoone puhul peab loomulikult enne kolimist olema kohtuvaidlus lahendatud. Samas on linnaosavalitsus uue asukoha leidmiseks või uue haldushoone ehitamiseks kaalunud ka teisi variante lisaks Kloostri 6-le," lisas ta.

Lembit Sootsi ehitatud tuntud restoranihoones on läbi aastate tegutsenud mitu söögikohta ja viimased 16 aastat ka ilusalong Rendez-Vous, mille omanik on Pille Raid. Raidi sõnul pidi ta sealt välja kolima sellepärast, et möödunud aastal hoone ära ostnud firma suitsetas ta sealt elektri- ja veekatkestustega välja, et teha ruumi linnaosavalitsuse sissekolimiseks.