Uus väljak on planeeritud Lasnamäe ja Pirita piirile, Purde ja Kase tänava vahelisele alale. „Seal ei ole maa-ala muuks aktiivselt kasutusel ja elamud jäävad mängualast kaugele,“ põhjendas linnaosa vanem Tõnis Mölder asukohavalikut. Varasema 18 korvi asemel mahub uude kohta üheksa korvi pluss harjutusala ja parkimiskohad rajatakse kokku ligi kahekümnele autole.

Mölderi sõnul ei tulnud uue koha leidmine kergelt, sest sobivaid maatükke on Pirital vähe ja muu seas tuleb vaadata ligipääsetavust, parkimist, mõju loodusele ja lähedal elavatele inimestele. „Kahe aasta jooksul on discgolf muutunud Pirital ülimalt populaarseks ja võimalust tasuta sportida värske õhu käes me kaotada siiski ei tahtnud,“ rääkis ta. Uus väljak võiks Mölderi sõnul oodata mängijaid selle kuu lõpus või järgmise alguses.

Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni looduskaitse juhtivspetsialist Tiina Napp sõnas, et discgolfi mängimine maastikukaitsealal muutus murekohaks, kuna mängijate arv kasvas pidevalt ja koormus piirkonna alustaimestikule muutus seeläbi liiga suureks, samuti vigastasid kettad puid. „Kuigi mängijatel tuleb harjunud radadelt lahkuda, ei olnud looduse seisukohalt paraku muud võimalust kui rada sulgeda. On hea meel, et selle üha populaarsemaks kujuneva mängu tarbeks sobivam koht lähipiirkonnas siiski leiti," ütles Napp.

2015. aasta mais saatis Pirita jõeoru maastikukaitseala valitseja riigi Keskkonnaamet Pirita Linnaosa Valitsusele kirja, milles avaldas rahulolematust tekkinud olukorra üle. Pirita Linnaosa Valitsus kaasas probleemi lahendamisse riigi ja linna Keskkonnaameti, Keskkonnainspektsiooni ja Eesti Discgolfi Liidu.

Pildil on märgitud ala, kuhu rajatakse uus 9-rajaline discgolfi väljak ja parklad.
kettaheide