Toomse lausus, et firmal läheb hästi. "Meil on hetkel piisavalt mehi saadaval, et olemasolevaid missioone katta. Kuid loomulikult me kogume kandidaatide CV-sid, võtame nendega ühendust ja hoiame neid uute võimalustega kursis. See valdkond on suhteliselt uus, seal võivad kas või hommepäev tekkida üle mõistuse vajadused, seda ei tea keegi ette," lausus Toomse Delfile.

Toomse sõnul on just palk paljudele peamine, miks kaitseväest ESCsse tulla. "Loodetakse teenida rohkem ja kui ettevõttel läheb hästi, siis inimesed kindlasti teenivadki rohkem. Pank ei kustuta laenumakset patriotismist, seda tuleb maksta reaalses rahas," lausus Toomse.

Ta tunnistas samas, et pensioniplaani ESC ei paku, õnnetuse korral saab inimene oma kindlustusraha ja kõik. Kui tervis enam ei luba seda tööd teha, siis jällegi pole tema jaoks enam kohta. "Kuid ettevõtte arenedes on tulevikus kindlasti võimalik heade spetsialistide kasutamine näiteks koolitajatena ka siis, kui nad ei saa enam missioonidele minna," ütles Toomse.

Ta ei soovinud ärisaladusele viidata, palju neil praegu meeskondi väljas on, ent Toomse kinnitas, et meeskondi on hetkel väljas ja uusi meeskondi on kohe missioonile minemas.

Olukord turul sarnaneb Iraagi sõja algusajale

Toomse sõnul on praegu olukord merel piraaditõrje teenust pakkuval turul sarnane sellele, mis oli Iraagi sõja alguses ja Afganistanis, kui tekkis vajadus eraturvafirmade järele ja neid trügis turule palju.

"Uusi turvafirmasid tekib nagu seeni pärast vihma. Loomulikult kõik püüavad lüüa hinna alla. See viib selleni, et värvatakse selleks kusagilt kohalikust sadamast mittekvalifitseeritud mehi ehk odavat tööjõudu. Ma prognoosin, et juhtub sama mis enne, ehk sellest tulevad kõikvõimalikud probleemid nii laevafirmadele kui sellele valdkonnale üldse," rääkis Toomse.

"Ka laevafirmad proovivad oma kulusid kokku hoida ja seni, kui midagi juhtunud pole, võtavad kõige odavamad. Klient ukse taga koputamas pole, sellega tuleb teha kõva tööd, et neid leida ja see meil käib. Me tunneme end aga turul kindlalt. Me rõhume professionaalsusele ja
tänu sellele oleme turul hinnatud. Me ei lähe mingil juhul odavfirma pakkumise teed, sest nende äri kestab tavaliselt esimese intsidendini," kinnitas Toomse.

"Tahame teha jätkusuutlikku, eesti meestele toetuvat, hea rahvusvahelise mainega ettevõtet. Kliendid saavad lõpuks aru, et kvaliteedile rõhku panevad firmad on elujõulised ja neid ei jää päeva lõpuks palju järgi. Seda on praktika korra näidanud ja see läheb mere peal samamoodi nagu maa peal läks," lisas Toomse.

Kaitsevägi ei tohiks piraaditõrjujate ees uksi lukustada

Tema sõnul aga kaitsevägi suuremas plaanis ei jää kaotajaks, kui kaitseväelased käivad ka mujal raha teenimas. "Teame, et nii kaitseväe juhataja kui kaitseväe peastaabi ülem on märkinud, et pole raha meestele rohkem maksmiseks olukorras, kus hinnad pidevalt tõusevad ja paljudel noortel meestel on pangalaenud. Ja olgem ausad, palgad on paljudel väga väikesed," lausus Toomse.

"See sunnib mehi sinna minema, aga kaitsevägi ei tohiks sellesse halvasti suhtuda ja uksi lukku panna, sest kaitsevägi ei kaota seeläbi. See mees jääb reservi, ta on sõja korral kasutatav ja pealegi omandab ta rea uusi oskusi, mis tulevad lõppkokkuvõttes kaitseväele kasuks sõjaaja riigikaitsel. Muidugi on kurb lugu, et rahu ajal pole paljusid häid mehi enam kasutada väljaõppes ja ka missioonidel liitlastega. Kuid see on koht, kus poliitiline juhtkond peaks kaitseväelaste personali- ja palgapoliitika üle vaatama. Puudused nendes on kaitseväe kõige suuremad probleemid," lõpetas Toomse.