"Meie vastse liikme Meelis Kaldalu aktsioon presidendi kätlemistseremoonial oli tema isiklik algatus ja vastutus selle eest lasub ainult temal enesel. Omalt poolt soovitame tal proua Evelin Ilveselt avalikult vabandust paluda," ütles MTÜ Piraadipartei juhatuse liige Märt Põder.

Presidendi vastuvõtul jahmatas presidendipaari kätlemistseremooniat jälginud eestimaalasi Meelis Kaldaluna välja hõigatud sinisele vaibale saabunud külaline, kes otsustas ootamatult matslikult ignoreerida presidendiproua Evelin Ilvese tervituskätt, tekitades sellega furoori ja huvi enda isiku vastu nii veebimeedias kui ka televisioonis.

Tuvastatud kui kunstnik ning poliitaktivist Meelis Kaldalu, püüdsid mehe kaamera ette ka Estoniast otseülekannet teinud Delfi reporterid, kes rääkisid mehega tema vaadetest, protestihõngulisest rõivavalikust ning saabumisest vastuvõtule.

Tuli välja, et Kaldalu aastapäevapidustustele sissemarssimise näol oli tegemist täiesti ettekavandatud protestiaktsiooniga ning mees tuli vastuvõtule ühe kutsutu, ise mitte kohal olnud tekstiilikunstniku Kätlin Kaljuvee kaaslasena.