Saar Polli koostatud uuringus toodi töövõimereformi puuduste seas välja, et töövõimekaotusega inimestele ei ole Eestis piisavalt sobivaid töökohti, samuti seda, et töövõimekaotusega inimeste toimetulek ei parane, vaesumine suureneb ja sellest tulenevalt suurenevad terviseprobleemid, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Saar Polli juht, sotsioloog Andrus Saar ütles, et reform on üks taasiseseisvumisjärgse aja tähtsamaid, kuid tundub, et kohati kobatakse sellega pimeduses. "Oleks vaja luua üks väga korralik andmebaas töövõimetutest inimestest, töövõimekaoga inimestest, millised töökohad on olemas, millised kompetentsid, vajadused jne. Seda paraku tehtud ei ole," rääkis Saar.

Kui sotsiaalkomisjoni esimehelt Heljo Pikhofilt küsiti, et kas eelnõuga tuleks aeg maha võtta, siis vastas ta, et seda tuleks tõesti teha ning kevadel seda küll vastu võtta ei saa.

"Aktuaalse kaamera" andmeil on riigikogu ametnikke hoiatatud, et eelnõu vastuvõtmiseks on kavas pärast jaanipäeva teha erakorralisi istungeid.