“Loodan, et Tarmo Loodus ei ole enam nädala pärast siseminister, vaid nutunaine ohvrite matustel,” ütles keskerakondlasest riigikogu liige Pikaro esmaspäeval BNS-ile.

Pikaro sõnul on Loodus otseselt vastutav selle eest, et täitevvõim on salaalkoholi vastu võitlemisel saamatu. “Kohtu alla tuleks anda need siseministrid ja ministrid, kes on lubanud salaalkoholi ära kaotada,” teatas Pikaro.

Ta meenutas ka Mõõdukate erakonda kuuluvat põllumajandusministrit Ivari Padarit, kes avaldas arvamust, et puskariajamise võiks osaliselt legaliseerida. “Minister, kes avalikult puskarit joob, on propageerinud salaalkoholi.”

Siseministeeriumi tegemata jätmiste hulka arvas riigikogu õiguskomisjoni liige Pikaro ka selle, et puudub analüüs ja hinnang sala- ja kodus valmistatud alkoholi osakaalu kohta.

Loodust teravalt kritiseeriv Pikaro leidis, et Pärnu katastroofi valguses on eriti asjatundmatu prefektuuride liitmise kava. “Kujutame ette, et Loodus on kooliõpetaja väikeses koolis, kus klassis on kümme last, nad ajavad omavahel juttu ning poisid ja tüdrukud vahetavad kirju. Siis paneb õpetaja nad lihtsalt teistmoodi istuma, ent see ei lahenda probleemi,” rääkis Pikaro.

Pikaro hinnangul oleks nn. superprefektuuride korral mõeldamatu, et politsei oleks jõudnud nii kiiresti nagu Pärnus mürgise salaviina müüjate jälile. Ta toonitas, et kehtivad seadused salaviina vastu võitlemiseks on Eesti üldist seadusandlikku baasi arvestades tublil keskmisel tasemel.