“Olen nördinud, et siseminister Loodus pole ministrina ega inimesena siiani avaldanud kaastunnet Viljandi politseikomissari poolt surnuks sõidetud noormehe lähedastele,” teatas Pikaro BNS-ile.

Riigikogu opositsioonisaadik lisas, et siseminister, kes pole mõistnud oma vastutuse määra, peaks tagasi astuma.

“Tarmo Looduse senise tegevuse taustal on kohatud ministri rohkesõnalisi süüdistusi ilmajaama aadressil liiga aeglases tegevuses tormihoiatuse andmisel,” lausus Pikaro. “Mõistan, et Loodusele on südamelähedasemad loodusnähtused, aga ta ise ei tohiks trombina reformida ministeeriumi ega teostada haldusreformi.”

Siseministeeriumi pressiesindaja kinnitas BNS-ile, et kohe pärast juhtunut andis minister Tarmo Loodus politseijuhile Harri Tuulele käsu viia nädala jooksul läbi distsiplinaarjuurdlus ja kanda tulemustest eeloleval esmaspäeval ette.

“Politsei on distsiplinaarjuurdluse läbi viinud ja tuvastanud, et Viljandi politseikomissar sai purjuspäi ametiautot juhtides ja avarii tehes hakkama vääritu teoga, millega rikkus politsei mainet,” ütles pressiesindaja reedel BNS-ile.

Viljandi politseiprefektuuri korrakaitseosakonna liiklusjärelevalve- ja patrulltalituse komissar Ants Pajumägi sõitis esmaspäeva õhtul purjuspäi surnuks jalgratturi.

Viljandi linna piiril Tartu tänaval esmaspäeval kell 18.30 purjus Pajumäe ametiauto Mazda 626 ette jäänud 20-aastane jalgrattur Erki suri teisipäeva õhtul haiglas.

Pajumäel, kes oli paduvihmas teel oma suvekodust tormiga seotud teenistusülesannete täitmisele, mõõdeti pärast õnnetust 1,1-promilline joove.

Politseipeadirektor Harry Tuul vabastas Pajumäe reedel ametist. Politsei alustas tema suhtes kriminaalmenetlust.