Pikaro ütles Pärnu Postimehele, et ta ei saa tõsiselt võtta kaebust, millele on alla kirjutanud Garri Trofimov (Pikaro nimetab linnavolikogu liiget Garri Suuki kangekaelselt mehe endise perekonnanimega) ja Asso Kommer.

“Ma ei ole pika vihaga, aga mul on lihtsalt hea mälu,” ütles Pikaro. “Minu laual on foto, kus Kommer näitab ette laiba matmiskoha. Laibal olid kuulihaavad ja sellel puudus üks sõrm, mis oli ära lõigatud, et sõrmust kätte saada,” kirjeldas Pikaro 90ndate alguses toimunut, mille eest Kommer vangi mõisteti.

“Pärast seda võib ta koos Trofimoviga mis iganes paberile alla kirjutada, minu jaoks on need põdrapabulad,” lisas ta.

Trofimovi (Suugi) mineviku kohta märkis Pikaro, et see mees esitas omal ajal Keskerakonna kohta kaitsepolitseile kaebuse, mis oli “täiesti alusetu”.

Keskerakonna aukohus otsustas esialgu mitte arutada Pärnu linna keskerakondlaste Koit Pikaro kohta esitatud kaebust ja saatis selle arutamiseks erakonna Pärnumaa piirkonnale.

Keskerakonna Pärnu piirkonna aseesimees Simmo Saar ütles, et Pärnumaa piirkond on Pikaro tugeva mõju all. “Nii nad saatsid Pikaro kohta käiva kaebuse sisuliselt talle endale arutada,” lisas ta.