Laanmets on viimased kolm aastat töötanud nii, et kaks nädalat on Eestis ja kaks nädalat Soomes, ent mis tingis aga selle, et üle 1800 patsiendiga perearst otsustas lõplikult Soome ära minna? “Olin Tapal perearst 13 aastat ja üksinda kogu aeg. See on mind nii ära ruineerinud, et olen sellest väsinud,” tunnistab Laanmets Õhtulehele.

“Mõtlesin, et töötan Eestis pensionini, aga asjad muutusid,” lausub arst, kelle sõnul pani põntsu üks ajaleheartikkel, kus patsient väitis, et jäi abita, sest Laanmets oli tööl Soomes.  “Kommentaarid olid sellised, et Laanmets töötabki ju ainult raha ja kommikarpide eest. See lõi mind jalust täitsa maha, siis mõtlesin, et kõik, aitab.”

Laanmets tunnistab, et palk on Soomes neli korda suurem: "Ma saan seal ühe nädalaga selle, mis ma siin saan kuu ajaga." Kahetoaline kõigi mugavustega korter rõduga on firma poolt, kes maksab kinni ka üüri, ka sõidukulud kompenseeritakse.

Lõplikult Laanmets Eestist siiski ära ei lähe, tal on Tapal maja, Tallinnas elavad pojad, lapselapsed: "Aga töötama ma enam Eestis küll ei hakka. Täiesti mõttetuna tundub siin töötada. Parem töötan seal,  saan väärilise tasu ja normaalsemalt elada, et mitte olla töös nii kinni."