Nii hoone kui helikopter on finantseeritud Schengen Facility programmi vahenditest.

Uue hoone rajamine loob nõuetekohased tingimused lennuvahendite, seadmete ja varustuse hoidmiseks ning hooldustööde teostamiseks. Kompleksi kuuluvad soojustatud angaar kahe valves oleva lennuvahendi jaoks ning administratiivplokk valvemeeskondade ja administratsiooni töötingimuste tagamiseks, teatas piirivalveamet.

„15-minutilise väljalennuks valmisoleku tagamine on vajalik reageerimaks võimalike piiririkkumiste korral, abistamaks hättasattunuid merel ning tagamaks kiireloomuline meditsiiniabi. Angaaris on praegu kaks boksi, kuid tulevikus mahub sinna koptereid rohkem, samuti on olemas juurdeehitusvõimalus,” ütles piirivalve lennusalga ülem Allan Oksmann.

Uus 12-kohaline helikopter Agusta Westland 139 on eelkõige mõeldud piiri valvamiseks, kuid sobib ka otsingu- ja päästetöödeks. Kopteril on päästetöödeks vajalik vints ja infrapuna-otsinguseade, mis võimaldab avastada maapinnalt nii elusolendit kui ka tulekollet. Kopteri tavakiirus on 250 km/h, lennuaeg ühe tankimisega on 3,5 tundi ja lennukaugus 800 kilomeetrit. Kopteri tõstevõime on 2,2 tonni, päästetööde ajal saab sõltuvalt lennukaugusest ja kütuse hulgast pardale võtta vajadusel ka rohkem kui 12 inimest.

Vaata videot kopteri esitlemisest.