Vajadus uue kordoni järele tekkis, kuna Ninasi ja Omedu kordonites puuduvad piirivalvuritel kaasaegsed töö- ja elutingimused, kordonite läheduses pole ka võimalust ujuvvahendeid vette lasta ja hoida. Uus kordonihoone asub Mustvee sadama vahetus läheduses, mis võimaldab operatiivselt reageerida õigusrikkumistele ja viia läbi päästetegevust, teatas Piirivalveamet.

Mustvee linna ehitusstiili järgival kordonihoonel on kõik teenistuseks vajalikud ruumid ja vahendid. Kahekorruselise kordoni peahoones asuvad teenistus- ja olmeruumid, õppeklassid, ruumid toitlustamiseks ja sportimiseks. Uude kordonihoone kompleksi kuuluvad ka tehnikahoone, teenistuskoerte aedikud, sidemast, hõljuki seisuplats ja spordiväljak.

“Peipsiäärsete piirivalvurite professionaalsusest sõltub ka kogu Euroopa Liidu julgeolek, sest Eesti ja Venemaa piir on ühtlasi ühenduse idapiir. Uue kordonihoone ehitamisega oleme piirivalvuritele loonud paremad tingimused töötamiseks ja enesearendamiseks,” ütles piirivalveameti peadirektor piirivalvekolonel Roland Peets.

Kordoni avamise tseremooniast võtavad osa siseminister Jüri Pihl, piirivalveameti peadirektor piirivalvekolonel Roland Peets, Jõgeva maavanem Aivar Kokk ja Mustvee linnapea Mati Kepp. Kell 12 annab Mustvee Kultuurikeskuses tasuta kontserdi Eesti Piirivalve Orkester, esineb Vello Orumets.