Nimelt laskis kaitsepolitsei mai alguses tühistada Korotšenkot viisa, mistõttu teda ei lastud Tallinna lennujaamas maale ja ta pidi Impressumi korraldatud üritusel esinema üle telesilla, kirjutas venekeelne Delfi.

Raamatu nimeks on "Vene Föderatsiooni relvajõud: moderniseerumine ja arenguperspektiivid". Sel aastal kirjastuses Natsionalnaja Oborona välja antud koguka teose toimetajaks on ajakirjanik ja autoriteetne sõjandusekspert Korotšenko.

Selle raamatu kolm eksemplari tõi Eestisse Korotšenko ise. Enne Moskvasse tagasi lendamist õnnestus tal transiittsoonis anda kolm eksemplari sellest raamatust Impressumi esindajale. Kui Korotšenko esinemine Impressumis toimus telesilla abil, otsustatigi saata raamatust üks eksemplar Raivo Aegile.

Impressumi juhatus saatis Aegile koos raamatuga ka saatekirja, mille oli allkirjastanud Impressumi juhatuse liige Galina Sapožnikova. "Dialoogi käigus Tallinna auditooriumiga avaldas Igor Korotšenko soovi, et raamatu üks eksemplar oleks edastatud Teile isiklikult, et sellega tutvudes võiksite saada objektiivsema ülevaate Venemaa tänasest relvajõudude seisundist, nende reformimisest ja Vene sõjalise strateegia suunitlusest, mis ei ole Balti riikide vastane," seisab kirjas.