"Täna pärastlõunal kehtestatud lennuliikluse piirang on käesolevaks hetkeks maha võetud ja lennujuhtimine Tallinna lennuinfopiirkonnas toimub tavapäraselt. Vabandame tekkinud ebamugavuste pärast," teatas kell 16 Lennuliiklusteeninduse AS-i kommunikatsioonispetsialist Kristin Haaremäe.

Estonian Airi kommunikatsioonijuhi Ilona Eskelineni sõnul oli lennutorni radar rikkis.

"Piirangud lendude väljumisele tekkisid täna kella ühe paiku. Praeguseks on teenus osaliselt taastunud ja lennumeeskonnad valmistuvad väljalennuks," lisas Eskelinen.

"Olukord on lahenemas. Lennud tulevad ja lähevad. Veidi läheb aega, et kõik need hilinemised korda saada, aga põhimõtteliselt on olukord kontrolli all," kinnitas Delfile AS-i Tallinna Lennujaam kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe.

"Lennujuhtimisteenus on praegu põhimõtteliselt seiskunud. Teame, et asjaga tegeletakse. Saime just ise sellest teada. Praeguse seisuga on kõik lennud maas. Mis kell korda saab, ei tea," ütles Linnamäe kell 14.30.

"Saatsime sinna kohvi ja toidu jaoks kõik teenindajad kauplustest ekstrajõududega tööle, et inimestel oleks teenus olemas, kuni nad ootavad," märkis Linnamäe.

Reisijatele soovitas Linnamäe pikka meelt. "Asjaga tegeletakse ja anname parima, et see võimalikult ruttu lahendada. Kindlasti on esimene prioriteet lennuohutus. Kuni süsteemid ei tööta 100 protsenti, niikaua liiklust ei käi," kommenteeris Linnamäe.

Linnamäe sõnul oli paratamatu, et mõnda aega valitses lennugraafikutes segadus.

"Lahendame omalt poolt seda probleemi nii nagu oskame ja kui süsteemid töösse lähevad, siis läheb täie rauaga töö edasi," lausus Linnamäe.

Estonian Air palus reisijatel lennujaama tulla plaanijärgsel ajal ning jälgida lennujaamas ja Estonian Airi kodulehel olevat infot.

Seoses Tallinna lennujuhtimiskeskuse poolt seatud piirangutega hilinesid järgnevad Estonian Airi lennud:

  • OV167 Tallinn-Hannover-Tallinn
  • OV311 Tallinn-Kiiev-Tallinn
  • OV303 Tallinn-Moskva-Tallinn
  • OV623 Tallinn-Peterburi-Tallinn
  • OV123 Tallinn-Stockholm-Tallinn
  • OV525 Tallinn-Joensuu-Tallinn
  • OV643 Tallinn-Riia-Tallinn
  • OV353 Tallinn-Vilnius-Tallinn