Maag Piimatööstuse tehnika- ja haldusjuht Aivo Karafin sõnul toimus leke piimatööstuse piirdeaiast väljaspool. “Ohtu inimeste eludele ega tootmisele pole,” kinnitas ta.

Juhtunu põhjuseid selgitades ütles Karafin, et pesuainet tarninud veofirma AS Schenker autojuht ei kinnitanud laadimise käigus happekonteinerit korralikult. “Mahuti jäeti käsikahveltõstukile ülestõstetud asendisse. Ühest kohast teise transportimisel hakkas konteiner veokil liikuma ja kukkus koos tõstukiga asfaldile. Seetõttu valguski lämmastikhape välja,” kommenteeris Karafin juhtunu põhjuseid.

Tehnikajuhi sõnul kasutatakse lämmastikhapet tööstusliku pesuvahendina, mis on tööstustes tavapärane protsess.

Piimatööstuse tehnika- ja haldusjuht ütles, et õnnetus takistas Eesti Posti kandekeskuse tööd, kuhu tuul lekkinud lämmastiku aure kandis. Karafini sõnul tegutses aga päästekeskus professionaalselt ja kiiresti ning neutraliseeris olukorra.

“Oleme tänulikud päästekeskuse kiire ja operatiivse tegutsemise eest, mistõttu keegi ohtu ei sattunud,” lisas Aivo Karafin.

2. mail kell 08.30 sai häirekeskus teate, et Jõhvi linnas Linda tänaval asuva AS MAAG Piimatööstuse territooriumi taga on ümber läinud 1000 liitrine lämmastikhappe konteiner ja katki läinud mahutist voolab välja hape.

Sündmuskohale saadeti välja päästemeeskonnad Jõhvi, Kohtla-Järve, Sillamäe päästekomandost, Jõhvi operatiivkorrapidaja, regiooni vastutav korrapidaja, erikeemia talitus, kaks kiirabibrigaadi. Politsei tegeles liikluse ümbersuunamisega.