Konverentsil peetakse ligi 300 ettekannet, mille keskmes on Vana ja Uue Testamendi teaduse mitmesugused küsimused, ent laiemalt kogu Vana Lähis-Ida keeled, kultuurid, religioonid, ajalugu ja arheoloogia. Tähelepanu pööratakse kristluse tekkeloole, judaistikale, teaduse metodoloogilistele küsimustele, aga ka Piibli mõjule tänapäeva maailma kultuuris, religioonide omavahelistele suhetele ja teadusloole. Kuna esmakordselt toimub konverents Baltimaades ning kogu Ida-Euroopas alles teist korda, arvestatakse paljudes teemaplokkides just selle piirkonna teaduse panusega, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja Kadri Kirst.

Tartu Ülikooli usuteaduskonna Vana Testamendi lektori Urmas Nõmmiku sõnul on konverents suurim rahvusvaheline üritus, mille korraldamisega usuteaduskond on seni kokku puutunud. „Suur hulk teaduskonna liikmeid, doktorante ja vabatahtlikke üliõpilasi osaleb konverentsil või selle korraldamisel kõrvuti kümnete kogu maailmas tuntud teadlastega. Tartu Ülikooli jaoks on sellise tasemega teadusürituse toimumine suureks tunnustuseks siinsele pika ja väärika ajalooga piibliteaduste traditsioonile.“

Igal suvel peetava konverentsi toimumispaigana astub Tartu samasse ritta linnadega Groningen, Singapur, Perth, Edinburgh, Viin, Auckland, Rooma ja London.

Konverentsi eestvedajaks on USA-s Atlantas asuv 9000-liikmeline Society of Biblical Literature (SBL). Seekordne üritus toimub koostöös Euroopa sarnase teadusorganisatsiooniga European Association of Biblical Studies (EABS). Konverentsi Eesti-poolseks akadeemiliseks partneriks on Tartu Ülikool. Konverentsi toetab ka Tartu Linnavalitsus.

Konverentsil osalemiseks ja ettekannete kuulamiseks tuleb astuda SBL-i liikmeks ning registreeruda ja tasuda osavõtumaks enne konverentsi algust ülikooli peahoones. Konverentsi töökeeleks on inglise keel.