“Ma ütlesin juba varem, et ma klaarin omal viisil need asjad ära. 23. detsembril saatsin jah kirja,” ütles Pihl Delfile.

Kirja sisu Pihl kommenteerida ei soovinud. Pihli jaoks on viimase kuu jooksul meedias kõvasti vahtu üles löönud teema nüüd lõplikult lukus. “Ma ei kommenteeri seda teemat, minu jaoks on see asi lõpetatud ja ma ei taha sellest enam rääkida,” lisas ta.

Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk ütles Delfile, et Jüri Pihlilt on 23. detsembri kuupäevaga saabunud erakonna esimehele Andrus Ansipile adresseeritud kiri. Kirjas avaldab Pihl kahetsust oma kirjatüki pärast, mis põhjustas kannatusi härra Ansipile ja Reformierakonnale, ütles pressiesindaja.

Tema andmeil Pihl teistelt ministritelt andeks palunud pole. “Muudest härra Pihli (isiklikest) vabandustest me teadlikud pole,” märkis Pukk.

Pihl tunnistas 18. detsembril toimunud sotsiaaldemokraatide juhatuse koosolekul, et tema poolt esitatud riigireetmiskahtlustusega kuriteoteade Ansipi ja Langi suhtes oli poliitiline viga ning sisaldas ebasobivaid väiteid.

Kuigi enne koosolekut seadsid mitmed sotside juhtivad liikmed kahtluse alla Pihli sobivuse erakonna juhi kohale, ei hakanud juhatus seda küsimust siiski arutama ning leppis Pihli selgitustega.

Detsembri keskel lahvatas avalikkuses skandaal, kui selgus, et Pihl on esitanud kaitsepolitseile kuriteoteate, milles kahtlustab Ansipit ja Langi riigireetmises seoses Markovi-Jakemenko viisaskandaaliga.