“Seda kindlasti ei saa siseministeerium kunagi teha, et hakkab otsima võimalikke süüdlasi, et riigile raha teenida. Selline demokraatlik riik ei saa eksisteerida,” kinnitas Pihl Delfile.

Siseministri kinnitusel on näiteks liikluskuritegude vastane tegevus viinud olukorra paranemiseni. Sellest tulenevalt, et on vähem rikkujaid, tuleb ka riigieelarvesse vähem raha.

“Võimalusi inimeste karistamiseks on küll, kuid see ei ole politsei töö eesmärk. Politsei eesmärk on vähem surmasid, vähem vigastatuid ja vähem kahjusid. Me ei pea seal igat psisirikkujat püüdma ja iga hinna eest temalt raha kätte saama,” lausus Pihl.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsleri Erki Koorti sõnul näitab liiklusjärelvalve analüüs, et liiklusrikkumiste avastamiste arv stabiliseerus vaatamata järelvalve jätkuvale tõstmisele juba möödunud aasta augustis-septembris ja ei ole sellest ajast tõusnud.

“Liikluses on see aasta hukkunud vähem 60 inimest kui eelmine aasta, mis on väga oluline võit ja kui vaadata ka kindlustusfirmade väljamakseid, siis avariide korral on kindlustusväljamaksed vähenenud 13 protsenti, mis on 372 miljonit,” sõnas Koort.