“Mulle ei meeldi ka paljud asjad riigijuhtimises, aga kuna tegemist on kohaliku omavalitsuse volikogu valimisega, siis saab väljakutset esitada Tallinnat juhtivale Savisaarele. Võtmeküsimuseks on linna juhtimise stiil,” usub Pihl, teatas SDE pressiesindaja.

Tema sõnul iseloomustavad pealinna tänast juhtimist kogu võimu koondumine linnapea kabinetti ja maksumaksja raha häbitu suunamine Savisaare ja Keskerakonna ainuvõimu ülistamisse.

„Tallinna linnast on saanud Keskerakonna tööbörs. Tallinna head nime määrivad ka tõsised korruptsioonisüüdistused ning lahendust ootavad kriminaalasjad,“ ütles Pihl sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna üldkogul peetud kõnes.

„Sotsiaaldemokraadid muudavad võimule tulles Eesti pealinna korruptsioonivabaks ning pakuvad ausat, avatud ja läbipaistvat linnajuhtimist, kus tallinlased ja kodanikeühendused saavad osaleda oluliste otsuste tegemisel,“ lubas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees.

Olukorras, kus linnaeelarve maht on kahanemas viiendiku võrra, on lähiaastate üheks kesksemaks väljakutseks Tallinna eelarve tasakaalus hoidmine. Pihl näeb kokkuhoiukohti
ülepaisutatud valitsemiskulude koomale tõmbamises ja linna propagandakulude otsustavas kärpimises.

„Kindlasti ei tee me kärpeid arengu ja inimeste toimetuleku arvelt. Meie eelarvepoliitika on tulevikku suunatud. Keskaja lõpp Tallinnas tähistab ühtlasi raharaiskamise lõppu ning enam tuge ja teenuseid tavalistele linlastele,“ lausus sotsiaaldemokraatide esinumber.

Oma kõnes peatus Pihl ka Euroopa Liidu toetusraha suunamisel tallinlaste hüvanguks ja turvalisuse küsimustel. „Ma ei jaga ühtegi tühja lubadust. Küll luban ma lõpetada riigi ja Tallinna vastandamise, parandada inimeste toimetulekut ja viia linn uuele tõusule,” sõnas Pihl.