"Kahtlustus raskes korruptsioonikurteos on iga asutuse jaoks ebameeldiv. Loomulikult on kahetsusväärne, kui midagi sellist avastatakse, aga kuna korruptsiooni on viimasel ajal avastatud ka erinevates riigiasutustes ja kohtutes, oleks pigem imelik, kui rohkearvulise ametnikkonnaga Tallinna asutustes seda üldse ei avastataks," ütles SDE esimees Pihl Delfile kommenteerides linnaametnik Vello Lõugasele langenud korruptsioonikahtlustust.

"Korruptsiooni avastamise positiivne külg on see, et kurjategijate vahelejäämine puhastab asutust ja on õppetunniks neile ametnikele, kes nii ebaeetilise ja euroopalikku ühiskonda vastuvõetamatu käitumise peale mõtelda julgevad," märkis abilinnapea.

"Linnavalitsus teeb omalt poolt kõik, et ebaausad ametnikud saaksid paljastatud, aga on selge, et linnavalitsusel puuduvad sellised võimalused nagu on õiguskaitseorganitel. Meie saame teha koostööd ja loota õiguskaitseorganite kiirele tegutsemisele, et kuriteo uurimine ei jääks venima. Sotsiaaldemokraatide seisukoht on selge: me ei tolereeri korruptsiooni, linnavalitsemine peab olema aus ja avatud ning eeldame oma partnerilt sedasama."

Kaitsepolitseiamet pidas neljapäeval kinni Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugase ning korraldas läbiotsimise kahtlustatava töökohal. Lisaks pidas kapo kinni veel kolm korruptsioonikuriteos kahtlustatavat isikut.

Keskerakonda kuuluvat Vello Lõugast (52) kahtlustatakse korduvas pistise võtmises käesoleva aasta suvel selle eest, et ta andis liikluskorraldusprojektidele kooskõlastusi.