Keskerakondlased tahtsid siseministrilt teada, kas peaminister omandas osaluse Emajõe Ärikeskuses ajal, mil ta oli Tartu linnapea. Vihjatud on isegi osaluse võimalikule suurusele, milleks on 100 miljonit krooni.

Pihl ütles täna riigikogus arupärimisele vastates, et ta ei pea võimalikuks kahtlustada ega spekuleerida taoliste asjaolude üle.

"Kui teil on informatsiooni, lugupeetud riigikogu liikmed, mis kinnitab teie kahtlusi, peaksite kirjutama kuriteoteate politseile. Minu teada politseil sellist informatsiooni ei ole, aga kui teil on, ärge varjake. Informeerige neid asutusi, on ta siis prokuratuur, politsei mis iganes, igal juhul praegu sellised andmed puuduvad," ütles Pihl.

Pihl nõustus arupärijatega, et kui omavalitsusjuht teeb mingi firma kasuks soodsa otsuse tingimusel, et ta omandab selle teene osaluse ettevõttes, on see seadusevastane.

Mitte ainult prokuratuuri, vaid ka politseil on kohustus algatada menetlus asjaolude ilmnemisel, mis viitavad Ansipi varjatud osalusele AS-is Emajõe Ärikeskus ning võimalikule kuriteole, kinnitas Pihl. "Et menetlust pole alustatud, minu teada on seda ka kontrollitud, viitab sellele, et taolisi asjaolusid ei ole ilmnenud."

Pihl lisas, et kui ta hakkaks kontrollima, kas Emajõe Ärikeskusel on seost Ansipi sugulaste või hõimlastega, siis viitaks see juba politseiriigile. "Ei ole põhjust siseministril ka kontrollida ja minna kogu suguvõsa ja veel nendega seotud inimeste eraellu ja hakata vaatama, millega nad siis tegelevad ja nii edasi, see on keelatud, seda nimetatakse politseiriigiks."